Je woorden zullen het zeggen is een korte fictie film over grensoverschrijdend gedrag, seksueel misbruik en gender discriminatie. 
Wanneer Jasmijn (19,V), met haar vriend Bowie (21,M) , een avondje gaat stappen verloopt de avond anders dan verwacht. Een na-sleep volgt met een zwaar verwerkingsproces. Zal Jasmijn ooit aan iemand kunnen vertellen wat er is gebeurd?

Regie: Eef Pannekeet
DOP: Pascalle Olthof
Opnameleiding: Manon Beernink
Regie-assistent: Nina Raaijmakers
Producent: Eef Pannekeet / Denise de Lange / Mijke de Zeeuw
Cast: Suus Molenaar / Jeroen Doedens / Jan de Vroomen

Hoe wordt er in onze maatschappij naar seksueel misbruik en grensoverschrijdend gedrag gekeken en hoe wordt hier mee omgegaan door derde en de vrouwen zelf in een later stadium?

In 2022 vroeg ik mij dit af en samen met een super fijne volledige vrouwelijke crew, korte film gemaakt over grensoverschrijdend gedrag, seksueel misbruik en gender discriminatie. 
Een verhaal wat vanuit een vrouwelijk oogpunt vertelt wordt. Iets wat we niet veel vaker zien. Vrouwen vertellen er niet graag over, omdat de omgeving er slecht op kan reageren of dat ze denken dat het hun schuld is. 
Met deze film wil ik vertellen dat het belangrijk is om over dit onderwerp te praten. Proberen om het taboe minder groot te laten worden en te laten zien dat deze vrouwen worden gezien en gesteund.
Vrouwelijk manifest
Als regisseur vind ik het belangrijk dat het proces leidt tot een film waar je met de hele crew samen naar hetzelfde doel toe werkt. Zo heb ik voor deze film gekozen voor een vrouwelijk oogpunt met een compleet vrouwelijke crew. Op deze manier hoop ik de boodschap nog meer kracht bij te zetten en het onderwerp bespreekbaar te maken.
r e g i e
r e g i e
d o p
d o p
r e g i e  a s s
r e g i e a s s
s c r i p t - c o n t i n u ï t e i t
s c r i p t - c o n t i n u ï t e i t
1st - A D
1st - A D
p r o d u c t i e
p r o d u c t i e
g a f f e r
g a f f e r
a r t - d i r e c t o r
a r t - d i r e c t o r
g e l u i d
g e l u i d
m u h a
m u h a

You may also like

Back to Top